Διαφήμιση
Ιππάρχου Τειχίον (Πλάτωνος 105 - 107) - Ωρίωνας ΜΕκ της σήμανσης: Η ανασκαφή σε αυτό το οικόπεδο υπήρξε σημαντική για την αρχαιολογική έρευνα επειδή εδώ αποκαλύφθηκε ο περίβολος του Ιερού Άλσους της Ακαδημίας που οριοθετεί τον χώρο από την ανατολική πλευρά.

Ο τοίχος χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και είναι κατασκευασμένος από κροκαλοπαγείς ογκόλιθους κατά το ισόδομο σύστημα. Σώζεται σε ύψος τεσσάρων δομών, δηλαδή 1.65 μέτρων και διατηρείται στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Στο παρακείμενο οικόπεδο της οδού Πλάτωνος 107, εντοπίστηκε η συνέχεια του ίδιου περιβόλου. Στα δυτικά του βρέθηκε τάφος του 3ου αιώνα μ.Χ.. Ο περίβολος εδώ διατηρήθηκε σε κατάχωση.

Περιοχή: Πλάτωνος 105 - 107, Αθήνα / Ελλάδα.
Λέξεις κλειδιά: Γυμνάσιο, Τετράγωνο Περιστύλιο, Δίπυλον, Δημόσιο Σήμα, Παρθενώνας.
Πρόσθετα στοιχεία: Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό μνημείο δεν είναι εφικτή. Το γεγονός πως διατηρείται στο υπόγειο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος 105, καθιστά την επίσκεψη και παρατήρηση του μνημείου δύσκολη, αφού χρειάζεται προηγουμένως άδεια των ιδιοκτητών ή όσων διαμένουν στο τελευταίο διαμέρισμα...

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)