Διαφήμιση
Ιππάρχου Τειχίον (Τριπόλεως και Αλαμάνας) - Ωρίωνας ΜΙστορία: Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία... λέει το λαϊκό μας άσμα το οποίο θα μπορούσε να περιγράφει την πραγματικότητα που βιώνει το Τειχίον του Ιππάρχου στο οικόπεδο της Νομαρχίας, όταν κάτοικοι, κράτος και αρχαιολογική υπηρεσία έρθουν σε σύγκρουση.

Τα τελευταία χρόνια, με τα αρχαιολογικά ευρήματα να έρχονται σιγά σιγά στην επιφάνεια, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη αντιπαράθεση, η οποία καθώς φαίνεται δεν οδηγεί πουθενά, τουλάχιστον ως σήμερα.

Χαρακτηριστικά: Μια μεγάλη περίφραξη και μια ανασκαφή που μάλλον έχει μείνει στη μέση, εμποδίζουν τον περιηγητή από το να θαυμάσει την βόρεια πλευρά από το Ιππάρχου Τειχίον. Τι κι αν είναι το μόνο τμήμα της βόρειας πλευράς που έχει ανασκαφεί, τι κι αν αποτελεί το τείχος που προσέφερε ασφάλεια στο άλσος της Ακαδημίας, το κράτος θεωρεί ασήμαντη την ανακάλυψη και σκοπεύει να χτίσει το οικόπεδο με διάφορα τσιμεντένια, πολυόροφα κτίρια...

Περιοχή: Οικόπεδο της Νομαρχίας, Αθήνα / Ελλάδα.
Λέξεις κλειδιά: Αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος, Ίππιος Κολωνός, Τετράγωνο Περιστύλιο, Δίπυλον, Ακρόπολη.
Πρόσθετα στοιχεία: Μια μικρή τρύπα στο βόρειο τμήμα της περίφραξης επιτρέπει την παρατήρηση του οικοπέδου και όχι των αρχαιολογικών ευρημάτων, μάλλον. Πολύ λίγα μέτρα ανατολικά, ωστόσο, στη συμβολή των οδών Τριπόλεως και Αλαμάνας, βρίσκεται η βορειοανατολική πλευρά από το Ιππάρχου Τειχίον, η παρατήρηση του οποίου είναι δυνατή.

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)