Διαφήμιση
Ιππάρχου Τειχίον (Τριπόλεως και Αλαμάνας) - Ωρίωνας ΜΧαρακτηριστικά: Η ανασκαφή στη συμβολή των οδών Τριπόλεως και Αλαμάνας έφερε στην επιφάνεια τμήμα από τη βορειοανατολική πλευρά του περιβόλου της Ακαδημίας Πλάτωνος, ο οποίος είναι γνωστός ως Ιππάρχου Τειχίον.

Λίγα μέτρα μακρύτερα, στη συμβολή των οδών Τριπόλεως και Αίμωνος ανακαλύφθηκε συνοριακός λίθος με επιγραφή "Όρος της Εκαδημείας". Ο λίθος αυτός όριζε ουσιαστικά τη βορειοανατολική γωνία του ιερού άλσους.

Οι δύο ανακαλύψεις ανήκουν σε εκείνες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Το μαρτυρεί άλλωστε κι η έντονη περίφραξη του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται το τμήμα του τείχους.

Περιοχή: Τριπόλεως και Αλαμάνας, Αθήνα / Ελλάδα.
Λέξεις κλειδιά: Αρχαιολογικός χώρος Ακαδημίας Πλάτωνος, Ιερά Οικία, Γυμνάσιο, Τετράγωνο Περιστύλιο, Ακρόπολη.
Πρόσθετα στοιχεία: Ο χώρος μπορεί να είναι περιφραγμένος, ωστόσο, η παρατήρηση του είναι δυνατή από διάφορα σημεία στα οποία η περίφραξη έχει καταστραφεί. Το σημείο ανακάλυψης του Ορόσημου της Ακαδημίας, βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα βορειότερα.
 
 

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)