Διαφήμιση
Μάννα Κορινθίας {β'}Ιστορία: Σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων και σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από το Ξυλόκαστρο, βρίσκεται το χωριο Μάννα ή αλλιώς το Μάρκασι. Το όνομα Μάννα προέρχεται από την πηγή που υδροδοτούσε παλιά το χωριο, ενώ το Μάρκασι πιθανότατα να είναι Τούρκικη λέξη. Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, το χωριο υπάρχει και πριν το Μεσαίωνα. Πάνω από την πηγή Γκούρα άλλωστε, υπάρχει το Μεσαιωνικό Μονοπάτι ή αλλιώς το Μεσαιωνικό Καλντερίμι.

Ζωή: Η Μάννα Κορινθίας φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας μήλα που παράγει, για αυτό και κάθε χρόνο διοργανώνεται η Γιορτή του Μήλου. Επίσης παράγει κρασί, σταφίδα, λάδι κι ελιές. Η αγροτική ζωη άλλωστε, είναι κι η κύρια εργασία των 800 κατοίκων του χωριού!

Χαρακτηριστικά: Ο τόπος αυτός είναι πολύ γνωστός για τα νερά του. Πλούσιες πηγές αναβλύζουν κρυστάλλινο, πεντακάθαρο νερό. Χαρακτηριστικότερες πηγές, φυσικά η πηγή Μάννα στο βορειονανατολικό, ανατολικό τμήμα του χωριού και η περίφημη πηγή Γκούρα. Η πηγή Γκούρα παρουσιάζει κι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Μέσα από μια σπηλιά εμφανίζεται μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα νερού, το οποίο παρουσιάζει πλημμυρίδα και αμπωτίδα, δηλαδή παλίρροια!
 
Χάρτης: Μάννα <| Κορινθία <| Βορειοανατολική Πελοπόννησος <| Πελοπόννησος <| Ελλάδα.

Ελεύθερη σκέψη: Όρος Ζήρεια, Τρίκαλα Κορινθίας, Πηγή Γκούρα, Λίμνη Στυμφαλία, Ξυλόκαστρο.

Πρόσθετα στοιχεία: Με την επίσκεψη σας μη ξεχάσετε να έχετε φαγητό μαζί σας ή να έχετε φάει από πριν, καθώς δύσκολα θα βρείτε κάπου να φάτε. Αν θελήσετε να πάτε στις τοποθεσίες γύρω από το χωριο, ίσως χρειαστείτε τζιπ ή παπούτσια που να αντέχουν στις δυνατές διαδρομές.

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)