Διαφήμιση
Λειψανοθήκη μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης - Ωρίωνας ΜΣτις 15 Οκτωβρίου του 2017 με το νέο ημερολόγιο, ημέρα της εορτής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης με το παλαιό, στην ομώνυμη μονή της περιοχής Φυλής, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν λειψανοθήκη, η οποία και τοποθετήθηκε στο σημείο που βρίσκεται η εικόνα των Αγίων. Στο κάτω μέρος της αναγραφόταν "ΙΕΡΟ ΚΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΓΑΣ ΛΟΥΛΗ 1998" και διέθετε 21 λείψανα στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου ενός κομματιού από τον Τίμιο, Ζωοποιό Σταυρό και ενός λίθου από την "πηγή" που συνετελέσθη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου! Κάπου εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω πως το συγκεκριμένο μοναστήρι ακολουθεί το Πάτριο ημερολόγιο από το 1969 και υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Ωρωπού και Φυλής, της Εκκλησίας των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών!

Αναλυτικότερα, στην πλούσια αυτή λειψανοθήκη θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων Νικολάου, Κωνσταντίνου, Όλγας, Μοδέστου, Παντελεήμονος, Μαρδαρίου, Ευστρατίου, Ιωάννου του Κουκουζέλη, Ανδρέου, Κοσμά του Πρωτεπιστάτου, Γεωργίου του Νεομάρτυρος εκ Ραψάνης, Αθανασίου, Σάββα, των Οσίων Μαρτύρων της Μονής Οσίου Θεοδοσίου (πιθανά του Κοινοβιάρχου) και Μονής Χοζεβά, καθώς και δύο μοναχών, του Λεοντίου Αγιοπαυλίτου και Ευθυμίου Αγιοπαυλίτου. Ας έχουμε όλοι οι πιστοί την ευλογία τους. Αμήν!

Περιοχή: Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, Φυλή / Ελλάδα.
Λέξεις κλειδιά: Μοναστήρι Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, Πάρνηθα, Άγιοι, Γ.Ο.Χ., Εκκλησία της Ελλάδας
Πρόσθετα στοιχεία: Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, το συγκεκριμένο μοναστήρι ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο και επίσημα υπάγεται στην Εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών. Αυτό σημαίνει πως δεν βρίσκεται σε κοινωνία με την Κρατούσα Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς και με τις Εκκλησίες οι οποίες βρίσκονται σε κοινωνία με αυτήν!

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)