Οδυσσέας, 12ος προς 11ος αιώνας π.Χ., Ιθάκη - 12ος προς 11ος αιώνας π.Χ.. Ο Λαέρτης και η Αντίκλεια είναι οι γονείς του. Αν ο Ιάσονας είχε μητέρα την Πολυμήδη, ήταν ξάδερφος του Οδυσσέα.

joomplu:24Ο Όμηρος μας πληροφορεί μέσα από την Οδύσσεια και την Ιλιάδα, πως ο Οδυσσέας θα λάβει μέρος στον Τρωικό πόλεμο. Η Ελληνικη μυθολογια τον θέλει να περιπλανιέται, στα πέρατα του κόσμου, αφού κατέκτησε την Τροία με τους συντρόφους του.

Ο Οδυσσέας είναι πολυμήχανος κι αυτόν τον τίτλο τον κερδίζει με την αξία του. Ο Αχιλλέας που βρισκόταν στην αυλή του Λυκομήδη, θα εντοπιστεί χάρη στην ιδέα του ήρωα μας, να μοιράσει κοσμήματα και όπλα σε όλες τις κοπέλες.

Η προσπάθεια του να έρθει σε συμφωνία με τους Τρώες, δεν θα έχει αποτέλεσμα και πολύ σύντομα, θα ξεσπάσει ο Τρωικός πόλεμος. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα μας πληροφορεί, πως ο Οδυσσέας θα σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Όταν ο Δούρειος Ίππος, που ήταν έμπνευση του ίδιου του Οδυσσέα, θα μπει στην Τροία, η πόλη θα έχει κατακτηθεί και ο πόλεμος θα έχει φτάσει στο τέλος του.

Οι περιπέτειες όμως, του μεγάλου μας ήρωα, δεν είχαν τελειώσει. Όπως μας πληροφορεί μέσα από την Οδύσσεια ο ίδιος ο Όμηρος, ο Οδυσσέας θα περιπλανηθεί ως τα πέρατα του κόσμου, μέχρι να φτάσει στην πατρίδα που ήταν βασιλιάς, την Ιθάκη. Ήταν η τιμωρία των Θεών που προκάλεσε αυτές τις περιπέτειες, για τις πράξεις των νικητών στην Τροία, που όχι μόνο την ισοπέδωσαν αλλά κατέστρεψαν και τα διάφορα Ιερά της. Ο Οδυσσέας θα τυφλώσει τον Κύκλωπα στο ταξίδι της επιστροφής κι ο πατέρας του, ο Ποσειδώνας, ορκίστηκε να τον τιμωρήσει. Στην Ιθάκη θα επιστρέψει ύστερα από χρόνια και θα σκοτώσει τους μνηστήρες, ανταμώνοντας την πιστή Πηνελόπη. Η Πηνελόπη ήταν η σύζυγος του Οδυσσέα, παρά το γεγονός, πως ο ίδιος υπήρξε μνηστήρας της Ωραίας Ελένης.

Το τέλος του Οδυσσέα δυστυχώς, δεν το γνωρίζουμε ακριβώς. Πέθανε ή στα γεράματα του ή πιθανά, τέλος, να σκοτώθηκε από κάποιον γιο του...

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)