Ηρακλής, 14ος προς 12ος αιώνας π.Χ., Θήβα, με καταγωγή από τις Μυκήνες - 14ος προς 12ος αιώνας π.Χ., στην κορυφή του όρους Οίτη. Ο Δίας και η Αλκμήνη είναι οι γονείς του, ο Λεωνίδας, ο Φίλιππος ο Β' και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι απόγονοι του.

joomplu:27Ένα βράδυ ο Δίας θα μεταμορφωθεί, και σαν σύζυγος της Αλκμήνης θα την παραπλανήσει και θα κοιμηθεί μαζί της. Η ερωτική αυτή συνεύρεση, θα έχει ως αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα, να γεννηθεί ο Ηρακλης, ο μεγαλύτερος ήρωας στην αρχαία Ελλάδα και το πρόσωπο, που θα μελετήσουμε στην 62η καταγραφή μας στο Immenseblue.gr. Μαζί με τον Ηρακλή θα γεννηθεί και ο Ιφικλής, δίδυμος μεν αδερφός του πρώτου, αλλά και ετεροθαλής, αφού ο πραγματικός πατέρας του τελευταίου ήταν ο Αμφιτρύωνας.

Ο Αμφιτρύωνας θα αντιληφθεί πως ο Ηρακλης δεν είναι πραγματικός του γιος. Μεγάλος θυμός θα τον κυριεύσει, με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να κάψει ζωντανή τη σύζυγο του. Ο Δίας θα την προστατεύσει όμως, δημιουργώντας βροχή και σβήνοντας τη φωτιά! Ο Αμφιτρύωνας είχε καταλάβει, το λάθος του.

Η Ήρα πάντως, θα συνεχίσει να ζηλεύει τον μεγάλο μας ήρωα και θα θελήσει να τον ξεφορτωθεί, μια και καλή. Ενώ ήταν ακόμη μωρό, θα του στείλει δύο φίδια, τα οποία ο Ηρακλής θα πνίξει. Στη συνέχεια, ο ήρωας θα επιλέξει το δρόμο, που προτιμά να βαδίσει στη ζωή του. Όπως κι ο Αχιλλέας, θα προτιμήσει το δρόμο, που θα του υποδείξει η Αρετή, ένας δρόμος δύσκολος, στενός και με πολλά εμπόδια, σε αντίθεση με το δρόμο της κακίας, που ήταν εύκολος στη διάσχιση αλλά γεμάτος κακία.

Η Ήρα, που θα συνεχίζει να μισεί τον Ηρακλή θα τον τρελάνει, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του. Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή θα γίνουν, σύμφωνα με το Χρησμό που έδωσαν οι Δελφοί, για να εξιλεωθεί από το έγκλημα που διέπραξε. Ο Ευρυσθέας θα είναι το πρόσωπο, που θα τους ορίσει.

Σύντομα, η ζωή του θα φτάσει στο τέλος της, όταν η Δηιάνειρα, η σύζυγος του, θα του δώσει να φορέσει ένα χιτώνα. Ο χιτώνας αυτός ήταν βουτηγμένος, σε ένα δήθεν ερωτικό φίλτρο που της είχε δώσει ο Νέσσος· αποτελούμενο από αίμα και σπέρμα του ίδιου. Ο χιτώνας του Νέσσου είναι η τελευταία της ελπίδα, ώστε ο σύζυγος της να ξεχάσει την Ιόλη. Όταν ο Ηρακλης θα τον φορέσει, θα υποφέρει από φριχτούς πόνους και θα πέσει σε μια τεράστια φωτιά, που θα ανάψει στο όρος Οίτη· στην κορυφή που ως σήμερα ονομάζεται Πυρά! Η Δηιάνειρα από την θλίψη της αυτοκτόνησε...

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)