Κολοσσός της ΡόδουΛίγο πριν η Ελληνιστική εποχή φτάσει στο τέλος της, θα ταξιδέψουμε στην Αίγυπτο. Το 69 ως το 30 π.Χ. θα ζήσει η Κλεοπάτρα. Η τελευταία βασίλισσα που έζησε η Ελληνιστική Αίγυπτος και ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ είχαν συγγένεια μεταξύ τους, αφού η ίδια ήταν άμεση απόγονος του. Η καταγωγή της εντοπίζεται επομένως, στη Μακεδονία. Τα χρόνια της βασιλείας της θα υπάρχουν μεγάλες εντάσεις, όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της επεκτατικής τάσης ενός νέου πολιτισμού.

Τα χρόνια που ο Μεγας Αλεξανδρος μεγαλουργούσε στο αχανές του κράτος, έχουν περάσει. Ολόκληρος ο ελληνικός κόσμος είναι αποδιοργανωμένος, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά. Η βαθύτατη κρίση που κυριαρχεί, θα τον μετατρέψει σε έναν εύκολο στόχο για αυτόν το νέο πολιτισμό, που έρχεται από την Ρώμη. Παρά το γεγονός πως ήταν βαθιά επηρεασμένος από την Ελλάδα, ο Ρωμαϊκός πολιτισμός δεν θα αργήσει να φέρει νέες συγκρούσεις. Η παρακμή που άρχισε να βιώνει η Ελλαδα όταν η Ελληνιστική εποχή έφτασε στο τέλος της, θα λειτουργήσει μάλλον ευεργετικά για τη σκληρή Ρώμη! Άλλωστε, η Ρώμη έχει έντονη δράση στην Ελλαδα τα τελευταία χρόνια κι όταν το 30 π.Χ. ο Οκταβιανός καταφέρνει να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο, φτάνει στο τέλος της κι επίσημα η Ελληνιστική Περίοδος. Η Ρωμαϊκή περίοδος έχει ξεκινήσει!

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)