Κολοσσός της Ρόδου
Ελληνιστική Περίοδος

Αλεξανδρινά Χρόνια
Ο Μεγας Αλεξανδρος θα επηρεάσει βαθιά, ολόκληρη την εποχή που θα ακολουθήσει. Η Ελλάδα μετά το θάνατο του, θα εισέλθει σε μία νέα περίοδο, που θα διαρκέσει 300 ολόκληρα χρόνια. Εκείνη την εποχή, η Ελλάδα κι όλες οι αποικίες της θα δημιουργήσουν "ενιαίους" κόσμους και μέσω της επικοινωνίας με την "Μητέρα" πατρίδα, ο Ελληνισμός θα διαδοθεί εκ νέου στις Ελληνικές πόλεις, που είχαν δημιουργηθεί κατά τον Ελληνικό αποικισμό. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως ο Μέγας Αλέξανδρος ανανέωσε τον κόσμο, αφού μετέφερε ξανά τον πολιτισμό σε ελληνικές πόλεις, που είχαν αποκοπεί για χρόνια από τον δημιουργό τους, την Ελλάδα.

Δυστυχώς, η Ελληνιστική περίοδος δεν έχει εκτιμηθεί όσο της αξίζει. Είναι η εποχή, που σημαντικό ρόλο παίζει το κάλλος. Η τέχνη αλλάζει. Η μόδα που κυριαρχούσε την Κλασική εποχή, έχει μεταμορφωθεί σε κάτι νέο. Σημαντικό ρόλο έχει πλέον, η διακόσμηση. Σιγά σιγά τα πάντα εξελίσσονται... Νέα, εκπληκτικά και μοναδικά έργα κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτή είναι η Ελληνιστική Περίοδος, που θα διαρκέσει από το 323 ως το 30 π.Χ..

Την ίδια εποχή η Ρόδος έχει ήδη γίνει μια αρκετά σημαντική πόλη. Σύμφωνα με την ελληνικη μυθολογια, ο Θεός Ήλιος θα σώσει το νησί από μία μεγάλη επιδρομή κι έτσι, προς τιμήν του θα ανεγερθεί το 304 π.Χ. ένα γιγαντιαίο άγαλμα, συνολικού ύψους 33 μέτρων!! Ο γλύπτης Χάρης θα έχει δημιουργήσει τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα 7 θαυματα του κοσμου! Για 60 ολόκληρα χρόνια ο Κολοσσός της Ρόδου θα στέκει υπερήφανος. ώσπου, μεγάλος σεισμός που θα πλήξει την περιοχή θα τον γκρεμίσει. Το τέλος του θα έρθει από τους βαρβάρους. Οι Σαρακηνοί θα είναι εκείνοι, που θα τεμαχίσουν το τεράστιο άγαλμα και θα μεταφέρουν τα υλικά του στην πατρίδα τους.

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)