Διαφήμιση
Υμηττός - Ωρίωνας ΜΙστορία: Ο Ιλισσός, ένα από τα αρχαιότερα ιστορικά ποτάμια ο οποίος πέρναγε και συνεχίζει να περνάει αν και μπαζωμένος πλέον, μέσα από την ιστορική Αθήνα, πηγάζει από τον Υμηττό! Πάνω στο βουνό άλλωστε, σύμφωνα με τον Παυσανία υπήρχε κι ο βωμός του Όμβριου Διός, κάτι απόλυτα λογικό καθώς από τον Υμηττό πήγαζε πολύτιμο νερό και ξεκινούσαν μεγάλα ρέματα. Γενικά είναι γεγονός πως ο Υμηττός αποτέλεσε λατρευτικό χώρο κατά την αρχαιότητα. Ήταν ο χώρος των νυμφών και πάνω του μάλιστα, ήταν χτισμένος κι ο βωμός του Προοψίου Απόλλωνος!

Χαρακτηριστικά: Στις μέρες μας, πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ο Υμηττός περιτριγυρίζεται από τις περιοχές: Καισαριανή, Βύρωνας, Υμηττός, Άγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη, Κορωπί, Παιανία, Γλυκά Νερά και Παπάγου. Μέσα από το τσιμέντο της πόλης ξεπροβάλλει για να θυμίζει στην ιστορική Αθήνα, πως ακριβώς δίπλα της η φύση κυριαρχεί! Στην Καισαριανή υπάρχει το “Αισθητικό δάσος Καισαριανής”, το οποίο αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου για τη μεγαλούπολη! Και η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από αξιοσημείωτης ομορφιάς, σπουδαιότητας και ποικιλίας, χλωρίδα και πανίδα! Αν και ένα μεγάλο μέρος της χλωρίδας είναι αποτέλεσμα αναδάσωσης, η περιοχή είναι ιδιαίτερα όμορφη.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία ή ορειβασία και να θαυμάσει τα πανέμορφα τοπία, μπορεί να κάνει ποδηλασία αν διαθέτει ποδήλατο, να κάνει πικ νικ στους υπαίθριους χώρους, ενώ χάρη στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μπορεί να ανέβει ακόμα και στην κορυφή του βουνού, για να θαυμάσει την υπέροχη θέα βλέποντας ολόκληρη την Αθήνα!

Περιοχή: Αθήνα, Αττική / Ελλάδα.
Λέξεις κλειδιά: Αθήνα, Όρος Πεντέλη, Καλοπούλα, Βωμός Ομβρίου Διός, Μονή Αστερίου.
Πρόσθετα στοιχεία: Αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Αθήνας, το γεγονός πως βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα της και σε πολύ μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο, δεν έχει αλλάξει τη σπουδαιότητα που έχει, καθώς ο Υμηττός χαρακτηρίζεται για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει. Φιλοξενεί δε, έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό Ορχεοειδών, γεγονός, από το οποίο μπορούμε να καταλάβουμε, πως δεν έχει αγαπηθεί άδικα από τους επισκέπτες και τους κατοίκους της μεγαλούπολης!

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)