Είναι η εποχή που η Ελλάδα θα αναπτύξει στενές σχέσεις με τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ο ίδιος ο Γιασέρ Αραφάτ θα δηλώσει, πως η Ελλάδα είναι η γέφυρα Ανατολής και Δύσης. Η Ελλάδα πράγματι, είναι η πρώτη χώρα της δύσης, που αγκαλιάζει την Παλαιστίνη!
Τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα γνωρίσει διεθνή αναγνωρισιμότητα, από τις νίκες της σε αθλητικά γεγονότα. Στις 14 Ιουνίου του 1987 μ.Χ. η Ελλάδα θα κερδίσει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ (Καλαθοσφαίρισης). Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες όμως, την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα, θα αναδείξουν μεγάλες προσωπικότητες στο αθλητικό στερέωμα. Ο Πύρρος Δήμας, Χρυσός Ολυμπιονίκης 3 φορές στην Άρση Βαρών από το 1992 ως το 2000 μ.Χ. και χάλκινος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 μ.Χ., η Βούλα Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 μ.Χ., ο Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1996 και αργυρός το 2004 μ.Χ. αλλά και δεκάδες άλλοι Ολυμπιονίκες, γέμισαν τον Ελληνισμό με συγκίνηση κι υπερηφάνεια.
Το 1997 μ.Χ. μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, η Αθήνα επιλέγεται να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους το 2004 μ.Χ.. Με μεγάλες καθυστερήσεις η Ελλαδα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλάζει πρόσωπο.